Scratch

Scratch

1.4
Informatie Afbeeldingen (5)
"Grafische programmeertaal die gebruik maakt van drag & drop"
Geschreven door
Scratch

Scratch is een grafische programmeertaal waarmee interactieve verhalen, spellen, animaties en muziek mee gemaakt kan worden. Het is bedoeld voor jongeren vanaf 6 jaar om de basis van het programmeren te leren en om ze te stimuleren om zelfstandig aan de slag te gaan met deze programmeertaal. Daarom bevat Scratch slechts een beperkt aantal commando´s die makkelijk te begrijpen zijn en jongeren zelfstandig onder de knie kunnen krijgen. Onderdelen van programmeertalen die niet intuitief zijn, zijn weggelaten uit Scratch.

De commando´s van Scratch worden weergegeven in blokken. Deze blokken zijn opgenomen in 8 groepen, die ondergebracht zijn in een palet. De blokken kunnen met de muis opgepakt worden en naar het programmeervlak van de ontwikkelomgeving gesleept worden om samen een programma of script te vormen. De groepen met blokken zijn: beweging, uiterlijk, geluid, pen, controle, voelen, operatoren en variabele. De blokken worden gebruikt om de hoofdpersonen te manipuleren, die worden weergegeven als kleine tekeningen of “sprites”.

Scratch programma´s kunnen in een Scratchspeler afgespeeld worden. Dit is een module die beschikbaar is voor de meeste webbrowsers.

 • Alternatives to Scratch
 • Enigma Enigma
  Enorme collectie met verschillende puzzels die u met balletjes moet oplossen
  Freeware
 • BlueJ BlueJ
  Leer object-georienteerd programmeren in Java
  Freeware
WinPortal Score
Versie 1.4
Licentie freeware
Op de site sinds 7/juni/2010
Auteur MIT
Laatste Update 22/januari/2013
Downloaden Gebruik onze downloadmanager (DownloadMR®)
Taal Engels (Groot-Brittannië) Spaans (Spanje) Italiaans Duits Arabisch Catalaans Chinees Vereenvoudigd Chinees Traditioneel Koreaans Deens Fins Galicisch Grieks Japans Noors Pools Portugees Brazilliaans Portugees Russisch Zweeds Turks Frans Tsjechisch Nederlands
Compatibel Windows XP, Windows Vista, Windows 7
Zoeken